Lidé jsou dnes hrozně netolerantní. Dáš jednomu, jen tak maličko, skoro náznakově, po hlavě, a on by se proto chtěl, malichera, hned vážně prát...

Tolik různých bločků za tolik let! Kolik jich vlastně bylo? Suchým hadrem to kdysi na sklonku minulého tisíciletí začalo, pokračovalo se přes Bublající bahno, Zapíchnutý vidle ... a skončilo to u Letu mouchy. Let mouchy I má už bohužel přeplněnou databázi a tak svým tlacháním plním Let mouchy II.

pondělí 3. srpna 2015

Papriková laskomina nejen pro Jejku

Je to obyčejný recept ze sto let staré kuchařky, kterou jsem podědila po babičce... Tak, milá Jejko, dávej pozor a nespal si prsíček...
Potřebuješ velké, tlusté papriky, vejce, něco uzeniny či špíčku, sýr - jakýkoliv (syrečky, nivu, eidam, asi lze i taveňák...)
Z papirky udělej náramek:
Nakrájej uzeninu (v tomto případě jsem použila špíček, protože doma nic jiného nebylo) na drobné kousky (viz návod minule) a nech je zesklovatět na pánvi:
Skleněnou uzeninku nahoň do papriky, kteou si můžeš před tím trošku ogrilovat (není podmínkou):
Vraž dovnitř papriky jedno vejce (bez skořápky) a zasypej to sýrem (já použila Nivu). Můžeš okořenit čímkoli, co se hodí a co ti chutná. V mém případě to bylo trošku papriky.
Přiklop paprikovým víčkem a smažodus, až se vejce udělá. Sýr se roztopí a prolne se zbytkem náplně.
Pak už to jen dáš na talíř a přidáš k tomu něco zajímavého na ozdobu:
Pokud to budeš dělat pro sebe, nebuď lenivá a udělej si to barevnější jak na pánvi....
...tak na talíři:
No a nakonec to už stačí jen zblajznout.... a docela se k tomu hodí nějaké dobré bílé víno. Pokud si koupíš krabicák, vydědím tě.
Tadeáš se musel smířit s tím, že alespoň oblízl talíř... Vino nechtěl, ale piva si cucnul.
Dobrou chuť!

4 komentáře:

  1. Myslím, že se mám (i své chuťové buňky) příliš ráda, než abych kupovala krabicák. XD
    Dneska zkusím :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus. Je to jednoduchá a rychlá blbost, ale na talíři to pak vypadá dobře a je to opravdu dobrý. Jde jen o nápad.

      Vymazat
  2. Good napad, diky Alfa. Tohle zvladnu i ja!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš. A až to budeš jíst, tak si tam daleko vzpomeň na svoje prakořeny. :D

      Vymazat