Lidé jsou dnes hrozně netolerantní. Dáš jednomu, jen tak maličko, skoro náznakově, po hlavě, a on by se proto chtěl, malichera, hned vážně prát...

Tolik různých bločků za tolik let! Kolik jich vlastně bylo? Suchým hadrem to kdysi na sklonku minulého tisíciletí začalo, pokračovalo se přes Bublající bahno, Zapíchnutý vidle ... a skončilo to u Letu mouchy. Let mouchy I má už bohužel přeplněnou databázi a tak svým tlacháním plním Let mouchy II.

středa 8. ledna 2020

Tož vítej doma, malý kamaráde!

Kdysi dávno, někdy před třiceti lety, jsem si řekla, že jednou budu mít velkého kocoura a ten se bude jmenovat František.
Moje babička Františka láteřila, proč by se měl kocour zrovna jmenovat František a já na to neuměla odpovědět. A pak jsem to roky opakovala a místo velkého Františka to byla malá Kubička, po ní maličký Matýsek, malý Tadeášek a byť hodně chlupatá, ale malá Blaženka.
Dnes jsem si svého vysněného Františka přivezla. Sice se nejmenuje František, ale Miky, ale já mu stejně budu asi v něžných chvílích říkat Fanoušku, Fando...
Zatím je to takové maličké stvořeníčko s jemňoučkými chloupky.
Ale to maličké stvořeníčko se cestou od své maminky k nám v autě poblilo a zbytek cesty prospalo.
Doma to vylezlo z přepravky a vyžralo Blaženě obsah jejích misek. Když si Blaženka přišla nový přírůstek naší rodiny očuchat, dostala přes držku. Pak si tento chomáček štěstí vyřval hodinu honění za laserovým ukazovátkem a když odpadl, nechal se Blaženou očuchat.
Zatím si od sebe drží odstup a jen se z povzdálí bedlivě pozorují.
Myslím, že to půjde.

2 komentáře:

  1. Fanda ušojd.
    Těšíme se na něj a zdravíme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasnej, ale já, jak jsem léta zvyklá na seniory, dostávám docela zbrat :D

      Vymazat