Lidé jsou dnes hrozně netolerantní. Dáš jednomu, jen tak maličko, skoro náznakově, po hlavě, a on by se proto chtěl, malichera, hned vážně prát...

Tolik různých bločků za tolik let! Kolik jich vlastně bylo? Suchým hadrem to kdysi na sklonku minulého tisíciletí začalo, pokračovalo se přes Bublající bahno, Zapíchnutý vidle ... a skončilo to u Letu mouchy. Let mouchy I má už bohužel přeplněnou databázi a tak svým tlacháním plním Let mouchy II.

úterý 9. dubna 2013

Occhiali a další balast

V pondělí jsme v práci celý den burzovní užívání  střídali s prográmkem pro dětičky, což mne docela tělesně i duševně ... a téměř i fyzicky a psychicky... vyčerpalo, takže jsem se docela těšila večer domů, kde jsem se schovala pod peřinou a vstřebávala ticho a uvažovala o stávce.
 Z obrouček mých nových brýlek, za které jsem vyplázla nemalý peníz, se loupe lak a vypadá to sice zajímavě, leč nevábně. Rozdráždila jsem Silvestra, aby se stavil v místě jejich původu a zeptal se optoprodavačky, co s tím. Naštěstí to má cobydup od své nedivadelní práce, protože já bych zřejmě v obchodě použila smrtící zvuk, jenž by dioptrie tříštil... (Prý mi vymění skla do nových stejných obrouček a do těch starých mi jako odškodnění frknou nějaká obyčejná, stejně silná, za čtyři kilča. Co taky s takovou oloupanou nepěkná věc, přece to nevyhoděj, tak ať si v nich Betová třeba čte na záchodě...)
Jaro se už asi opravdu hlásí o slovo a po několika dnech klidu zase pokukuju po lentilkách převlečených za Valetol.
No a co je nejhorší... Rychtář s Macurou si rozbili držky...

4 komentáře:

  1. Hele... ale za 400,- nový brýle - sic oloupaný - to je slušná cena. Si je nech třeba v kabelce nebo u postele na čtení.
    A koupíme nějaký hezký červený lak na nehty a brýlky přelakujeme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale stejně... nasrštvali mne až za roh!

      Vymazat
  2. Jsou v životě nabídky, které se zkrátka nedají odmítnout ... takže jedny na den a jedny "po setmění" - jako odškodné pro vás nám zaplatíte pouze 4kila... jsem zkrátka málo vynalézavá do této moderní epochy žití...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš zákazník - náš pán...? Divná to doba.

      Vymazat