Pokud by mě někdo viděl při pořizování fotografií pro tento text, asi by na mne zavolal doktora Chocholouška. Poskakovala jsem po kuchyni, krájela a fotila. Teprve někdy uprostřed, když jsem měla nejvíc zasršpiněné ruce, mi došlo, že by bylo prima si vyměnit objektiv, protože na Nikonítku byl právě nasazen ten, který se zrovna moc nehodil a ostří se s ním pouze manuálně.
Takže, milá Jejko, vezmi teď sobě k ruce váhy a odměrky, nabruš nože a zatop v troubě...
 |
| Nakrájej rohlíky. Počet uprav podle toho, jak to budeš chtít velký |
 |
| Potom na malé kousky nakrájej květák - jenom ty hořejší růžičky. |
|
 |
| Nemělo by ho být ani moc, ani málo... Přiměřeně... |
 |
| Toto není malý kousek. |
 |
| Toto je malý kousek |
 |
| Květák smíchej s rohlíkama |
 |
| Vezmi mléko a vraž do něj vejce |
 |
| Přisypej sůl, pepř a muškátový květ. Rozkvrdlej to. |
 |
| Rozkvrdlaninou polij rohlíky s květákem... |
 |
| ...přiklop to pokličkou nebo igelitem, ať se to vsákne. |
 |
| Vezmi něco uzenin, a nakrájej to na malé kousky |
 |
| Toto jsou malé kousky. |
 |
| Kousky uzeniny hoď na pánev, jen co to pustí trošku tuku, přidej něco zeleného. |
 |
| Obsah pánve hoď na rohlíky s květákem |
 |
| Hňácej... můžeš i předmětem, ale rukou je to nejlepší. (Hlavně, když u toho držíš DSLR) |
 |
| Udělej si tvar. Pokud jich budeš mít víc, snaž se, aby byly stejné, což mi nejde. |
 |
| No a pak se to dá do vyhřáté trouby tak 180 - 200 ° a peče se to asi tak 30-45 minut... |
 |
| No a to je všechno. |
A pak se to sežere.
OdpovědětVymazatDíky. Dneska jdu pro květák. :D
(Toto je malý kousek - mě dostalo. :D)