Lidé jsou dnes hrozně netolerantní. Dáš jednomu, jen tak maličko, skoro náznakově, po hlavě, a on by se proto chtěl, malichera, hned vážně prát...

Tolik různých bločků za tolik let! Kolik jich vlastně bylo? Suchým hadrem to kdysi na sklonku minulého tisíciletí začalo, pokračovalo se přes Bublající bahno, Zapíchnutý vidle ... a skončilo to u Letu mouchy. Let mouchy I má už bohužel přeplněnou databázi a tak svým tlacháním plním Let mouchy II.

neděle 12. července 2015

Hlavně přiměřeně, milá Jejko!

Pokud by mě někdo viděl při pořizování fotografií pro tento text, asi by na mne zavolal doktora Chocholouška. Poskakovala jsem po kuchyni, krájela a fotila. Teprve někdy uprostřed, když jsem měla nejvíc zasršpiněné ruce, mi došlo, že by bylo prima si vyměnit objektiv, protože na Nikonítku byl právě nasazen ten, který se zrovna moc nehodil a ostří se s ním pouze manuálně.

Takže, milá Jejko, vezmi teď sobě k ruce váhy a odměrky, nabruš nože a zatop v troubě...

Nakrájej rohlíky. Počet uprav podle toho, jak to budeš chtít velký

Potom na malé kousky nakrájej květák - jenom ty hořejší růžičky. 

Nemělo by ho být ani moc, ani málo... Přiměřeně...

Toto není malý kousek.

Toto je malý kousek

Květák smíchej s rohlíkama

Vezmi mléko a vraž do něj vejce

Přisypej sůl, pepř a muškátový květ. Rozkvrdlej to.

Rozkvrdlaninou polij rohlíky s květákem...

...přiklop to pokličkou nebo igelitem, ať se to vsákne.

Vezmi něco uzenin, a nakrájej to na malé kousky

Toto jsou malé kousky.

Kousky uzeniny hoď na pánev, jen co to pustí trošku tuku, přidej něco zeleného.

Obsah pánve hoď na rohlíky s květákem

Hňácej... můžeš i předmětem, ale rukou je to nejlepší. (Hlavně, když u toho držíš DSLR)

Udělej si tvar. Pokud jich budeš mít víc, snaž se, aby byly stejné, což mi nejde.

No a pak se to dá do vyhřáté trouby tak 180 - 200 ° a peče se to asi tak 30-45 minut...

No a to je všechno.

1 komentář:

  1. A pak se to sežere.
    Díky. Dneska jdu pro květák. :D
    (Toto je malý kousek - mě dostalo. :D)

    OdpovědětVymazat