Pokud by mě někdo viděl při pořizování fotografií pro tento text, asi by na mne zavolal doktora Chocholouška. Poskakovala jsem po kuchyni, krájela a fotila. Teprve někdy uprostřed, když jsem měla nejvíc zasršpiněné ruce, mi došlo, že by bylo prima si vyměnit objektiv, protože na Nikonítku byl právě nasazen ten, který se zrovna moc nehodil a ostří se s ním pouze manuálně.
Takže, milá Jejko, vezmi teď sobě k ruce váhy a odměrky, nabruš nože a zatop v troubě...
|
Nakrájej rohlíky. Počet uprav podle toho, jak to budeš chtít velký |
|
Potom na malé kousky nakrájej květák - jenom ty hořejší růžičky. |
|
|
Nemělo by ho být ani moc, ani málo... Přiměřeně... |
|
Toto není malý kousek. |
|
Toto je malý kousek |
|
Květák smíchej s rohlíkama |
|
Vezmi mléko a vraž do něj vejce |
|
Přisypej sůl, pepř a muškátový květ. Rozkvrdlej to. |
|
Rozkvrdlaninou polij rohlíky s květákem... |
|
...přiklop to pokličkou nebo igelitem, ať se to vsákne. |
|
Vezmi něco uzenin, a nakrájej to na malé kousky |
|
Toto jsou malé kousky. |
|
Kousky uzeniny hoď na pánev, jen co to pustí trošku tuku, přidej něco zeleného. |
|
Obsah pánve hoď na rohlíky s květákem |
|
Hňácej... můžeš i předmětem, ale rukou je to nejlepší. (Hlavně, když u toho držíš DSLR) |
|
Udělej si tvar. Pokud jich budeš mít víc, snaž se, aby byly stejné, což mi nejde. |
|
No a pak se to dá do vyhřáté trouby tak 180 - 200 ° a peče se to asi tak 30-45 minut... |
|
No a to je všechno. |
A pak se to sežere.
OdpovědětVymazatDíky. Dneska jdu pro květák. :D
(Toto je malý kousek - mě dostalo. :D)